0

Kako zaraditi $392 u 30 dana

Pokušat ću maksimalno skratiti članak pošto ga pišem isključivo za PCE forum i neće biti objavljen na stranici kao javan.

Niže možete pronaći popis sa šest CEX na koje se možete registrirati (ako već niste) i dobiti bonus za to ukoliko ispunite određene uvjete. Nakon što se registrirate, na istu možete putem SVOG referral linka registrirati svoju suprugu / supruga, ili nekog drugog s kim dijelite budžet i dobiti dupli iznos, tj. svako će dobiti svoj dio iznosa, ali pošto kontrolirate oba novčanika, sve je vaše. 🙂 Ako ste već registrirani na njima, ali niste preko sebe registrirali supružnika, onda vam je svakako korisna ideja za zaraditi drugi dio iznosa.

Preporučujem da registracije radite u različitim preglednicima, ili da brišete kolačiće nakon svake prijave. Pametno bi bilo i mijenjati IP adresu za svaki račun, ali mislim da nije potrebno.

Također bi bilo dobro ukoliko ćete nagrade poslati na druge mjenjačnice ili novčanike, da ne koristite isti wallet za oba računa. Npr. nakon što dobijete Coinbase nagradu od $10 u BTC, da nagradu sa svog računa šaljete na jedan wallet, a nagradu s ženinog računa šaljete na drugi wallet.

Provjerio sam ToS na svim ovim uslugama i niti jedna ne brani registraciju supružnika ili rodbine. Što ne znači da ne mogu iz nekog razloga uskratiti isto pošto si uvijek ostavljaju prostora za to.

MjenjačnicaValuta nagradeNagrada (1)Potreban iznos (1)Nagrada (2)Potreban iznos (2)Vrijeme do isplate
CoinbaseBTC$10$100$20 (2X10)$100Instant
Coinbase EarnUSD$7$0$7$0Instant
BitpandaEUR€10€25€20 (2X10)€25Instant
BitstampUSD$20$100$40 (2X20)$1001 dan
CelsiusBTC$50$400$100 (2X50)$40030 dana
NexoBTC$25$100$50 (2X25)$10030 dana
BlockFiBTC$10$100$20 (2X10)$10030 dana
 • Uvijek prvo dovršite registraciju svog računa na mjenjačnici, te kupovinu ili što je već potrebno da bi ostvarili nagradu. Tek onda preko svog referral linka registrirajte supružnika. Npr. Bitstamp ne priznaje nagrade preko referral linkova ukoliko niste ostvarili kupnju preko svog računa.
 • Neke od mjenjačnica imaju određene naknade, tako da će vam one pojesti dio nagrade.
 • Pripremite slike osobne s prednje i stražnje strane, te jedan račun (za bilo koju komunalnu uslugu tipa struja, voda, smeće, telefon, Internet, komunalna…) na kojem je vaše ime i prezime, te adresa koju budete upisivali. Adresu koju upisujete u registraciju upisujte po mogućnosti potpuno isto kako vam piše na tom računu. Krenu komplicirati kada vam je npr. unos Svetoga Antuna 5, a na računu Sv. Antuna 5.
 • Jedna od usluga (ne sjećam se koja) dopušta isključivo slikanje osobne, ne upload slike osobne.
 • Na polovici njih ćete morati snimiti lice preko mobitela i njihovog web sučelja radi verifikacije. Obično vam pošalju link putem SMS-a, e-maila ili QR koda.
 • Coinbase priznaje kupnju isključivo preko instant buy sučelja. Testirao sam i Advanced buy sučelje koje bi prema njima trebalo aktivirati nagradu, ali nije. Coinbase Pro ne možete koristiti za ostvarivanje nagrade. Novce možete položiti preko kartice ili putem SEPA naloga. Znači potrebno je prebaciti $100 na Coinbase i kupiti bilo koji crypto za taj iznos. Prebacio sam 100€ putem SEPA naloga i kupio SOL koji sam prebacio na drugu mjenjačnicu i vratio natrag u USD tamo.
 • Coinbase Earn će vam biti dostupan tek nakon što prođete provjeru, i možete dobiti trenutno $7 za 7 pitanja, ali se s vremenom pojave i nova.
 • Kod Bitpande trebate koristiti običnu Bitpandu, nikako Bitpanda Pro. Sve ostalo je relativno jednostavno kod njih. Novce možete uplatiti puta SEPA naloga ili kartice (jeftinije je putem SEPA naloga, ali sporije). Potrebno je prebaciti €25 na Bitpandu i kupiti bilo koji crypto.
 • Bitstamp je isto dosta jednostavan. Novce možete uplatiti puta SEPA naloga ili kartice (jeftinije je putem SEPA naloga, ali sporije). Potrebno je prebaciti $100 na Bitstamp i kupiti bilo koji crypto za taj iznos. Isto kao i sa Coinbase, prebacio €100 putem SEPA naloga, kupio XRP, prebacio na drugu mjenjačnicu i prodao u USD.
 • Celsius ima puno “sitnih slova” u uputama. Uglavnom pokušavaju da vas registriraju bez referral koda koji morate ručno upisati ukoliko se registrirate preko mobilne aplikacije. Probajte se registrirati preko weba na računalu, lakše je kopirati i unositi sve podatke, a mislim da zapamti referral kod iako treba provjeriti. Upis koda je prilikom određivanja korisničkog imena i lozinke, odmah na početku. Također, za nagradu trebate uplatiti $400 u bilo kojem cryptu, ali da biste bili sigurni, najbolje je poslati neki stablecoin tipa USDC, USDT, BUSD i slične. Isto vrijedi i za Nexo i BlockFi, uz razliku da kod njih trebate uplatiti $100 za ostvarenje nagrade. Celsius vam omogućuje i da koristite dodatne promo kodove za drugi crypto, ali se oni moraju ostvariti POSEBNIM transakcijama. Ne možete sve ostvariti u jednoj transakciji. Kada uplatite iznos na Celsius, uplatite malo veći iznos od potrebnog (tipa $5 veći) i NE DIRAJTE GA NIKAKO, NITI KAMATU barem 31 dan. Imaju fore da ukoliko povučete kamatu ili dio iznosa, uskrate vam nagradu. Zato, kod Celsius, Nexo i BlockFi ne dirajte ništa jednom kada uplatite barem 31 dan.
 • Za Celsius nisam stavio referral code. Možete pronaći neki preko Google ili vam mogu poslati porukom ako baš želite preko moga.
 • Na Celsius, Nexo i BlockFi sam uvijek prebacivao USDC i to otprilike $5 više nego što treba. Za prebacivanje sam koristio FTX mjenjačnicu iz razloga što ima najniži withdrawal fee za Etherum mrežu, a pošto tamo imam stake od 25 FTT, daju mi jedan besplatni transfer na ETH mreži dnevno.

Na svim uslugama osim Nexo i BlockFi sam dobio nagradu tako da su provjereni. Ova dva čekam da prođe period do kraja, ali ne vidim zašto ne bih dobio.

Ako sve zbrojite, ispada da vam je potrebno $600 da bi ste zaradili prvih $122 i €10, tj. oko $133. Nakon toga, preko svojih referral linkova registrirate supružnika i s dodatnih $600 zaradite $122 i €10 na svom računu i isto toliko na supružnikovom računu. Total cca $392 s ulogom od $1200 za cca 30 dana i cca možda 2h vremena.

Naravno, nakon isteka perioda potrebnog za dobivanje nagrade novce možete povući negdje drugdje ili nazad na svoj račun u banci, ili nastaviti koristiti uslugu. Osobno sam nastavio redovno koristiti Celsius i Bitpandu. Sve nabrojane usluge su relativno sigurne, koliko mogu biti u crypto svijetu, iako najmanje povjerenja imam u Nexo. Provjeravao sam malo komentare za Nexo i nisam naišao na bitne probleme s njima, barem za sada.

Linkovi za registraciju su vam u nazivima mjenjačnica u tablici. Sretno!

Libertus Avatar
Libertus

Crypto enthusiast since February 2018 and apparently popular scriptwriter on Tradingview. :) Working in a senior management position in a company that has absolutely nothing to do with crypto or capital markets. This is my personal blog that aims to help people understand crypto and make it easier for them to make their own conclusions. Nothing I write here is an investment advice or advice to buy. Always do extensive research prior to buying or investing your hard-earned money in anything, especially cryptocurrencies. Cryptocurrency space is more than 90% scam, so losing money is very easy. Since I am not a native English speaker, forgive me for any spelling mistakes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *